Onze doorgroeiers - Deel 4

Danielle en Femke
Gepubliceerd op
7.199 keer gelezen

Yoëlle en Melody zijn beide na één jaar al doorgegroeid naar een andere afdeling. Hoe? Door gewoon de stoute schoenen aan te trekken en te doen waar ze gelukkig van worden. Lees hieronder hun verhaal.

Yoëlle: specialist verzekeringsvragen (Dordrecht)

Yoelle

Gestart als: medewerker Serviceteam

Waar begon jouw ‘Promovendum avontuur?’

In juni 2021 ben ik op de afdeling Service begonnen. Toen ik hier kwam werken, wist ik niet veel over verzekeringen. Op deze afdeling zit je dan op de juiste plek. Je leert alle ins en outs over de verzekeringswereld. De zeven maanden dat ik er gewerkt heb, heb ik daarom ontzettend veel geleerd.

Waarom dan toch een andere functie?

Ik had het erg naar mijn zin op de afdeling Service, maar na een tijdje had ik behoefte aan meer uitdaging. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en een motivatiebrief geschreven. Afdeling Acceptatie (onderdeel van Klantondersteuning) leek mij de juiste volgende plek. Nu doe ik het vervolg op de werkzaamheden die ik eerst uitvoerde. Jezelf door blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk en het bedrijf gelukkig ook.

Wat vind je het leukste om te doen?

Bij de afdeling Acceptatie beoordelen we alle verzekeringsaanvragen en wijzigingen. Hier moet je je best doen om bepaalde zaken te achterhalen. Je wilt natuurlijk de juiste beslissing nemen. Er zijn twee situaties wanneer ik extra geniet van mijn werk:

  1. Wanneer je goed nieuws mag delen met de klant, en
  2. een klant verrassen met een persoonlijk handgeschreven kaartje of andere attentie. Dit doen we vaak na een leuk gesprek.

Doorgroeien? Zet jezelf op één

Denk op de eerste plaats aan jezelf. Wat vind jij leuk om te doen? Waardoor blijf jij met plezier naar je werk gaan? Dat vind ik in ieder geval heel belangrijk. Als je dat eenmaal weet, dan moet je er gewoon voor gaan! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het bedrijf is dit het beste. Als klant hoor je namelijk ook of het personeel met plezier werkt.

Melody: communicatiemedewerker (Dordrecht)

Melody - doorgroeier

Gestart als: medewerker Serviceteam

Mijn carrière is gestart bij…

Afdeling Service op 1 juli 2020. Intern noemen we Service ook de “kweekvijver” van Promovendum. Zoals veel andere collega’s ben ik daar begonnen en heb ik uiteindelijk mijn vleugels uitgeslagen naar de afdeling Communicatie. Waarom? Mijn hart en ziel ligt bij het schrijven van teksten.

Hoe heb je dit aangepakt?

Tijdens het solliciteren als Serviceteam medewerker wist ik al dat ik wilde doorgroeien naar de afdeling Communicatie. Ik heb dit tijdens mijn sollicitatie al gezegd, dus iedereen was ervan op de hoogte. Op Service had ik mijn communicatie skills continue in mijn achterhoofd zitten. Zo droeg ik proactief nieuwe ideeën aan en betrok ik andere afdelingen hierbij. Ik wilde dat collega’s mijn naam al kenden, voordat ik zou solliciteren. Uiteindelijk ben ik dankzij mijn extra kennis vanuit Service in augustus 2021 gestart als Communicatiemedewerker 😊.

Waarom ligt jouw hart en ziel bij Communicatie?

Content maken is iets wat al vanaf jongs af aan in mij zit. Communicatie ontwerpen van concept tot creatie. Ik vind het interessant hoe je andermans gedrag kan beïnvloeden door middel van communicatie. Ik hou van schrijven en wil de lezer echt meenemen in het verhaal. En dat is precies waar het bij ons op de afdeling om draait: communicatie voor iedereen duidelijk en leesbaar maken. Zonder te veel poespas. Maar wél op een leuke manier. Ik denk mee over nieuwe concepten en voer ze uiteindelijk ook uit.

Een tip om door te groeien

Laat zien waar je goed in bent en waarin je wilt doorgroeien. Wacht niet af, maar ga er meteen voor als je er gelukkig van wordt. En spreek dit ook uit, net zoals ik heb gedaan. Nee heb je, ja kun je krijgen.
 

Doorgroeien bij Promovendum?

Kom solliciteren! Word bijvoorbeeld de nieuwe collega van Melody bij Communicatie. We hebben daarnaast ook andere leuke vacatures in Dordrecht openstaan.