Tijd voor een nieuwe baan? 5 belangrijke checks!

header-5-checks-nieuwe-baan
Gepubliceerd op
32.567 keer gelezen

Misschien denk jij er nog over na, of heb je juist pas de stap al gemaakt: een nieuwe baan. Als je wil switchen van baan is het belangrijk over een aantal factoren na te denken. Want het is toch best een flinke stap. Daarom hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet om te checken.

1. Heb je ze allemaal op een rijtje?

Ben je ontevreden over je huidige baan? Of wil je gewoon weer eens iets anders proberen? Als je duidelijk voor jezelf weet waarom je van baan wil veranderen, kun je je ook beter oriënteren. Misschien wil je wel in een hele andere sector gaan werken. Of werk je nu in een klein bedrijf, en wil je eens een groot team om je heen hebben. Duidelijke voorkeuren = gerichter zoeken. 

2. Geld maakt ook wel een beetje gelukkig

Als je verandert van baan, verandert er waarschijnlijk ook wat in je portemonnee. Misschien heb je nu een hele goede reiskostenvergoeding, of verdien je wel eens een dikke bonus. Dat is natuurlijk niet overal zo. Misschien ga je er financieel op vooruit , maar kom je in een minder leuke branche terecht. Kortom: denk na over wat voor jou het belangrijkste is. Een fantastisch salaris of een toffe werkplek? Of misschien wel allebei 😉.

3. Pas je ertussen?

Ook dit is een belangrijke factor om mee te nemen in je besluit. Vind jij het superfijn dat er elke week een vrijmibo is? En dat je jouw manager kan inmaken met tafeltennis, zonder verdere consequenties op de werkvloer? Elk bedrijf is tenslotte anders. Van tevoren de bedrijfscultuur uitvogelen is best lastig. Maar we hebben het voor Promovendum voor je uitgezocht! Bekijk wat wij belangrijk vinden en hoe we met elkaar omgaan.

4. Ruimte voor groei

Een héééééééle lange tijd precies hetzelfde werk blijven doen. Daar wordt bijna niemand gelukkig van. Je bent nooit te oud om te leren, en daar moet je dus ook zeker nooit mee stoppen. De mogelijkheid om door te groeien bij een bedrijf is dus misschien wel dé reden voor jou om over te stappen. Ga eens bij jezelf na: waar wil ik over 5 jaar staan in mijn carrière? En op persoonlijk vlak? Faciliteert jouw huidige baan de mogelijkheden om die doelen te bereiken? 

5. In between jobs

Vergeet niet om rekening te houden met je opzegtermijn. Misschien kun je nog vrije dagen opnemen bij je oude baan. Top! Zo heb je even de tijd om jezelf te resetten voor je aan je nieuwe job begint. Of heb je al je vakantiedagen opgebruikt en moet je een tijd zien te overbruggen voordat je start? Genoeg stof om over na te denken! Enneh… Hoe ga je het nieuws aan je huidige werkgever vertellen? 😉

Jouw nieuwe baan bij ons!

Dus, wil jij de overstap maken? Dan wensen wij je in ieder geval ontzettend veel succes! En al helemaal als jouw nieuwe uitdaging er één bij ons is. Benieuwd wat we je te bieden hebben? Check dan onze vacatures in Dordrecht.