Zorgperiode hard werken? Zij kunnen het weten!

Service smile
Gepubliceerd op
44.220 keer gelezen

Tijdens de zorgperiode staan de lijnen roodgloeiend en vliegen de mailtjes je om de oren. Voor onze collega’s met klantcontact zijn deze zes weken tot het einde van het jaar dan ook flink aanpoten. Deze drie collega’s weten als geen ander hoe hard werken én gezelligheid tijdens de zorgperiode bij Promovendum samengaan.

Desiree: specialist klantvragen

Vorig jaar was haar eerste zorgseizoen als tijdelijke kracht bij het Serviceteam. Dat beviel zo goed dat ze nog steeds bij ons werkt en klaar is voor haar tweede zorgseizoen! 

Wat is je het meest bijgebleven van je eerste zorgseizoen? 

Wat me het meest is bijgebleven, is dat wij op 12 november de nieuwe premies te horen kregen en het daarna helemaal los ging aan de telefoon. En natuurlijk de ‘kerstdag’ op kantoor, wat een leuke dag was dat!

Zorgperiode is hard werken, wat is jouw tip om het vol te houden?

Pak af en toe je rust tussendoor, door bijvoorbeeld wat te drinken te pakken, ook al is het erg druk aan de lijn. Daarnaast na het werk lekker veel ontspannen en leuke dingen doen 😊.

Wat maakt de zorgperiode leuk volgens jou?

Het is vooral leuk dat je andere vragen krijgt dan normaal. Je kan mensen echt adviseren welk pakket het best bij hen past en daar worden ze vaak erg blij van. Ook is het leuk om mensen blij te maken door een zorgverzekering voor ze af te sluiten. Dat vinden klanten zelf toch vaak nog ingewikkeld.

Wat is jouw tip voor nieuwe collega’s op Service?

Als je iets niet begrijpt, kun je het altijd vragen! In het begin vond ik het lastig om bij bijna elk belletje een vraag te moeten stellen, maar dit moet je echt gewoon doen. Je weet immers nog bijna niks als je jouw eerste telefoontje opneemt. Iedereen is bij het begin begonnen. En neem de tijd om het antwoord op te zoeken én te begrijpen. Klanten wachten liever wat langer op een perfect antwoord dan andersom. 


Dylan: specialist klantvragen

Gestart in oktober 2019 als tijdelijke kracht voor 4 maanden. Inmiddels werkt Dylan al ruim een jaar bij het Serviceteam en is hij klaar voor zijn tweede zorgseizoen!

Wat is je het meest bijgebleven van je eerste zorgseizoen? 

Advies geven over de verschillende pakketten en zo ook nieuwe klanten binnenhalen. En natuurlijk de gezelligheid op kantoor, tijdens het zorgseizoen is de sfeer anders. Er hangt een gevoel van samenhorigheid en het voelt echt als de aftelperiode richting het nieuwe jaar.

Wat is jouw tip om de drukke zorgperiode vol te houden?

Mijn tip is dat als jij je best doet dat heel veel scheelt. Meer dan je best kan je niet doen 😉.

Wat is jouw tip jouw nieuwe collega’s op Service?

Vragen, vragen, vragen! Als je iets niet zeker weet, vraag het aan je collega‘s. Ook als je denkt ik stoor mijn collega’s continue, het maakt niet uit. Iedereen is ooit op dezelfde manier begonnen. Ik heb nog nooit iemand gehoord die gezegd heeft: nee je mag niks vragen.


Nathalie: communicatiemedewerker

Begon in november 2016 en draaide voor het eerst mee tijdens het zorgseizoen 2016-2017. Dit was ook direct haar enige zorgseizoen op Service.

Wat is je het meest bijgebleven van je eerste zorgseizoen? 

Het harde werken, de overuren, maar ondanks alle drukte vooral ook de gezelligheid. De sfeer in het team was echt top! De eerste telefoontjes zijn spannend, maar gelukkig zijn er altijd collega’s in de buurt die klaar staan om je te helpen. Ik heb ontzettend veel vragen gesteld, maar nooit het gevoel gehad dat het er één te veel was.

Zorgperiode is hard werken, wat is jouw tip voor nieuwe collega's op Service?

Altijd met nieuwe energie aan een gesprek beginnen. Met je kennis kan je mensen echt helpen met het maken van een beslissing voor het nieuwe jaar. Dit maakt de gesprekken ook leuk.

Je bent bij ons begonnen op Service, maar wat doe je nu?

Ik werk nu alweer 3,5 jaar op de Communicatieafdeling. Hier zijn we rondom de zorgperiode vooral druk met alle aanpassingen op de websites.


Ben jij niet vies van hard werken? 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die graag hun handen uit de mouwen steken tijdens én na de zorgperiode. Er staan een hoop leuke vacatures bij ons open. Solliciteer dus snel!