Schadebehandelaar Nick over zijn baan: ‘Je geeft mensen houvast'

Leukste aan mijn baan - Nick
Gepubliceerd op
65.531 keer gelezen

Als je ons een beetje kent, weet je dat we vinden dat werken bij Promovendum leuker is. We schreeuwen het graag van de daken (of ons eigen dakterras), maar onze collega’s kunnen het je het beste zelf uitleggen waarom het nou zo leuk is 😉.

Deze keer spreken we met Nick, specialist schaderegeling. Sinds 2021 maakt hij deel uit van het Promovendum-team. Eerst op de Afdeling Klantenservice, nu behandelt hij schades. Hij deelt zijn inzichten over zijn werkzaamheden, zijn team, en het werken bij Promovendum in het algemeen. 
 

Elke schade een unieke aanpak

Het meest opmerkelijke aan mijn baan, is dat geen dossier hetzelfde is. Natuurlijk komen schades wel eens in grote lijnen overeen. Toch heeft iedere schade iets unieks, en heeft dus ook een unieke aanpak nodig. Om deze reden is geen dag hetzelfde.

Wat mensen ook vaak denken, is dat als een verzekerde een schade meldt, dit altijd een vervelend gesprek is. Natuurlijk zijn wij professioneel en bieden we de klant de hulp die zij mogen verwachten en verdienen. Maar niet elk gesprek is zwaar. Er zijn ook echt genoeg momenten waarop we met de klanten een gezellig en luchtig gesprek hebben, omdat niet alle schades heftig zijn.

Als ik echt iets voor een verzekerde heb kunnen betekenen, ga ik met energie naar huis. Soms bellen verzekerden ten einde raad op, en zijn ze op zoek naar hulp. Als ik hen hulp kan verlenen en de verzekerde duidelijkheid en een plan van aanpak mee kan geven, geeft mij dat veel voldoening. Je geeft mensen houvast in een tijd waarin ze soms gewoon echt even niet weten wat ze moeten doen. Een schade kan behoorlijk impact hebben, natuurlijk.

 

Bedrijfsfeestjes en kunnen lachen met collega’s

Toen ik hier begon, had ik echt geen idee van alle leuke, secundaire werkomstandigheden. Alles wat voor het personeel geregeld wordt, van leuke attentie met Pasen tot aan de complete KerstXperience. Het bedrijf doet veel voor de werknemers. Ook de bedrijfsfeestjes zijn altijd supergezellig!

Groepsfoto dakterras

 

Mijn eigen team maakt het écht fijn om hier werken. Om te beginnen heb ik allemaal hardwerkende collega’s. Dat helpt al veel 😉. Bovendien staat iedereen voor elkaar klaar. Iedereen is bereid collega’s te helpen. Hierdoor ontstaat ook een echt teamgevoel waarin iedereen elkaar versterkt. Ook zijn wij een gezellig team waar tussen het serieuze werk ook zeker gelachen wordt! 

 

Net als Nick aan de slag bij Team Schade?

Werken op deze afdeling is gezellig, uitdagend en je betekent écht iets voor onze klanten. Lijkt dat je wat? Bekijk dan onze vacatures voor Schadebehandelaar of neem contact met ons op! Je kan supermakkelijk even bellen of een appje sturen. Ook als je vragen hebt 😊.