Vacature schadebehandelaar: wat is het, salaris 2024 en.. iets voor jou?

salaris_schadebehandelaar
Gepubliceerd op
66.082 keer gelezen

Hey! Benieuwd wat een 'vacature schadebehandelaar' inhoudt? Wij leggen kort uit wat voor moois iemand doet in die functie. En: wat wij bij Promovendum anno 2024 voor mooie salarissen bieden (junior tot aan senior schadebehandelaar).  In 3 minuten weet je het. Lees verder!

Wat is een schadebehandelaar?

Een schadebehandelaar is iemand die helpt bij een verzekeringsschade. Stel: jij bent een schadebehandelaar. Dan krijg je een telefoontje. Klant: “Mijn auto is gestolen. Wat moet ik doen en ben ik verzekerd hiervoor?” Jouw uitdaging: de schade beoordelen van a tot z. Is het voertuig voor diefstal verzekerd? Oké, fijn. Ook neem je als schadebehandelaar contact op met de samenwerkende partijen. Bijvoorbeeld een onderzoeksbureau en een expert om de waarde van de auto te bepalen. Wordt de auto van de klant niet meer teruggevonden? Dan wordt er een vergoeding uitgekeerd, zodat de klant gelukkig wél weer een nieuwe auto kan kopen. Dankzij jou, dat geeft veel voldoening!

Wat heb ik nodig om schadebehandelaar te worden?

Een positieve mindset, je kunt goed meedenken in situaties en bent goed in problemen oplossen. Je houdt ervan om helemaal in een dossier te duiken en duidelijkheid te creëren (juridische achtergrond is een pre). Ook je empathisch vermogen is spot on. Je moet het in je hebben als schadebehandelaar om de klant supergoed te helpen (juiste manier van reageren in specifieke situaties). Ook ben je een teamplayer. Iedereen bij ons (Team Schade) is heel behulpzaam en staat voor elkaar klaar. 

Wat verdient een schadebehandelaar 2024?

In de markt ligt het salaris van een schadebehandelaar anno 2024 tussen de € 2.200 (starter) en ongeveer € 3.600 (senior). Bij Promovendum ligt het salaris hoger! Lees verder. 

Salaris junior schadebehandelaar 2024

In de markt verdien je als junior schadebehandelaar ongeveer € 2.200 per maand. En bij Promovendum? Bij ons krijg je o.b.v. 40 uur direct € 3.000 bruto per maand (incl. 13e maand). Je hoeft geen ervaring te hebben in verzekeringen: we leiden je helemaal op tot de beste schadebehandelaar. Ook krijg je hele fijne secundaire voorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en reisvergoeding. Meer weten? Bekijk onze startersfunctie schadebehandelaar.

Salaris medior schadebehandelaar 2024

Het salaris van een medior schadebehandelaar bedraagt rond de € 3.000 bruto per maand in de markt. Bij Promovendum krijg je als medior rond de € 3.500 (fulltime, incl. 13e maand).

Salaris senior schadebehandelaar 2024

Je raadt het al! Als ervaren schadebehandelaar (senior) verdien je goed bij Promovendum. Elders verdien je € 3.200 - € 4.100. Bij ons bieden we je naar gelang ervaring een salaris € 3.750 –  € 4.350. Dit op basis van een fulltime dienstband (ook dit is incl. 13e maand). Je krijgt veel verantwoordelijkheid en mag een mooie rol van coaching op je nemen. Uitdaging: maak anderen net zo goed als jij 😉 óf zelfs beter! Zijn we erg blij met jou én jij met ons? Dan belonen we je graag met een vast contract. 

Enthousiast? Check ‘vacatures schadebehandelaar’ bij ons

We hebben meerdere schadebehandelaar vacatures open staan om ons gezellige Team Schade te versterken. Ben jij het talent dat we zoeken? Sollicteer of informeer. Zien we je snel!