Top 10 best betaalde banen 2024

Best betaalde banen 2024
Gepubliceerd op
74.977 keer gelezen

Voor deze jobs is "working nine to five" meestal geen optie, sorry Dolly! Benieuwd wat goed betaalde banen zijn? Of nog beter: de best verdienende banen in Nederland? We hebben de 10 best betaalde banen 2024 voor je op een rijtje gezet.

10. Belegger

Als belegger kun je in deze sector een aardige zakcent verdienen! Er zijn veel mogelijkheden, zoals werken voor jezelf of in loondienst. De mogelijkheden binnen dit werk zijn eindeloos. Denk aan het adviseren van klanten of zelf investeren. Het brutosalaris van een belegger varieert tussen € 4.000 en € 5.500 bruto per maand. Houd er wel rekening mee dat je belasting moet betalen en druk bent met boekhouding en administratie.

9. Psychiater

Als psychiater help je cliënten met psychische problemen. Hiervoor ga je in gesprek met de client. Je stelt de diagnose en maakt het behandelplan. Daarnaast schrijf jij eventueel medicijnen voor. Samenwerken met therapeuten en psychologen staat ook op jouw to-do list. Je kan gemiddeld een bruto salaris tussen de € 4.500 en € 8.500 in de pocket steken. 

8. Advocaat

Je kent ze wel, de advocaten in de series? Wat ze allemaal gemeen hebben? Deze advocaten werken dag en nacht om het recht te laten zegevieren. Wat ze ervoor terugkrijgen? Eer, gerechtigheid, mooie pakken en chique kantoren. En oh ja, met een salaris van € 4.500 tot € 8.500 per maand heeft deze functie plek nummer 8 bemachtigd in de top 10. 

7. Hoogleraar

Een hoogleraar, ook wel bekend als professor, is de slimste van de klas en doet onderzoek aan de universiteit. Heerlijk om je dagen door te brengen tussen de boeken en daarnaast les te geven aan studenten. Af en toe publiceer je als hoogleraar een artikel en begeleid je studenten. Voor dit alles verdien je als hoogleraar een flink salaris! Het bruto inkomen ligt tussen de € 6.000 en € 10.500 per maand. 

6. Bedrijfsjurist

De bedrijfsjurist zorgt binnen het bedrijf voor het opmaken en controleren van inkoopcontracten, verzekeringen beheren, maar ook de directie adviseren over juridische kwesties. Je kan zo'n € 6.450 tot € 10.000 per maand verdienen. 

5. Medisch specialist

Je zit lang met je neus in de boeken, maar na het behalen van je universitaire studie en je specialisatie heb je wel een goed vooruitzicht. Dus ben je leergierig, stressbestendig en niet bang om onverwachts belangrijke beslissingen te nemen? Misschien is de functie neurochirurgie wel wat voor jou! Door operaties uit te voeren in het hersengebied, ruggenmerg en het zenuwstelsel heb jij een gemiddeld salaris tussen de € 4.500 en € 11.500 per maand.

4. Accountant

De Dagobert Duck van het bedrijf: de persoon die de financiën van het bedrijf controleert. Hij geeft fiscale en financiële adviezen. Hiermee kan hij een maandsalaris vangen tussen de € 2.250 en € 13.500. Het laatstgenoemde inkomen is natuurlijk voor de ervaren accountant. Mooi vooruitzicht!

3. Commercieel directeur

De commercieel directeur is verantwoordelijk voor alle commerciële zaken van een bedrijf. Denk daarbij aan sales, marketing en service. Als commercieel directeur is je salaris met gemiddeld tussen de € 5.250 en € 16.000 per maand te vinden op plaats 3 in de best betaalde banen van 2024.

2. Piloot

De hele wereld overreizen terwijl je een vliegtuig bestuurt? Dat is met een salaris tussen de € 9.000 en € 16.500 per maand geen slechte beslissing! Piloten dragen veel verantwoordelijkheid en hebben het leven van mensen letterlijk in hun handen. Maar je krijgt er een prachtberoep, én een dik salaris voor terug ;-).

1. Onderzoeker Klinische Chemie

Als (voormalig) student geneeskunde klap je nu vast in je handen. De functie Onderzoeker Klinische Chemie is de koploper van de top 10. En dat is niet gek: je hebt een enorme hoeveelheid verantwoordelijkheid. Je houdt je bezig met laboratoriumonderzoek van bloed en ander lichaamsvocht voor preventie, diagnose en behandeling van ziektes. Het minimale maandsalaris start bij € 15.000 en dit kan oplopen tot € 20.000.
 

Elke dag met plezier naar je werk

Heel cliché maar wel waar: geld maakt niet gelukkig! Zoek jij een baan waar je elke dag met plezier naartoe gaat én een prima salaris krijgt? Bekijk direct onze banen in Dordrecht. Wie weet zit jouw droombaan er ook tussen!