Kerstvakantie 2021 wat te doen? 5 tips!

Kerstbal in kerstboom
Gepubliceerd op
37.611 keer gelezen

De feestdagen staan voor de deur. Een dagje shoppen of uiteten zit er ook dit jaar helaas vanwege de lockdown niet in. Kun je wel wat inspiratie gebruiken om de kerstvakantie door te komen?  We geven je 5 tips.  Zo maken we er samen het beste van. We wensen je fijne feestdagen!

1. Lichtjesroute wandelen

Op heel veel plekken in het land zijn er lichtjesroutes. Langs mooie kerstverlichting en verlichte gebouwen. Trek ’s avonds je schoenen aan en wandel lekker op je eigen tempo de route om de lichtjes te bewonderen. En een leuke bonus: vaak kun je langs de route een warme chocomelk of glühwein to go halen.  

2. Doe iets voor een ander

En dat is eigenlijk super makkelijk! Stuur een kaartje naar de tante of vriend die je niet zo vaak spreekt. Haal boodschappen voor je oudere buurvrouw. Of doneer aan de voedselbank. Een kleine moeite, een groot gebaar.

3. Maak plannen voor 2022

Bedenk doelen voor in het nieuwe jaar. Zowel privé als werkgerelateerd. Wat wil je graag leren of doen in 2022? Neem de tijd om uit te zoeken hoe je je interesses concreet kunt maken. Misschien is het tijd voor een carrièreswitch? Dan is kerstvakantie meteen een goed moment om je CV en LinkedIn een update te geven. En te solliciteren!

4. Ruim je kasten op 

Is het koud en nat buiten? Dan is het een mooie dag om je kledingkast op te ruimen. Misschien kom je nog wat parels tegen die je helemaal vergeten was. Maak een stapel met wat je wil behouden en wat weg kan. Doneer je kleding aan een goed doel. Dat past helemaal bij de kerstgedachte 😊.

5. Check je zorgverzekering

Tot 31 december kun je overstappen van zorgverzekering. Kerstvakantie is dé tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. En eventueel over te stappen. En als je toch bezig bent: controleer meteen je andere verzekeringen. Zo heb je alles weer up-to-date voor 2022. Dat geeft een fijn gevoel!

Met deze tips vliegt die kerstvakantie om! Wil je ook een baan waar de tijd vliegt ;)? Check dan zeker onze vacatures in Dordrecht. Wie weet zit er wat voor je tussen.