Eerste baan na studie? 3 tips als je afgestudeerd bent!

Chillen op het dakterras
Gepubliceerd op
35.170 keer gelezen

Na járen studeren (of in ieder geval voor je gevoel 😉) is dat diploma dan eindelijk binnen. Yes! Maar nu is het tijd voor het volgende avontuur: tijd om je eerste baan na je studie te vinden. Wij geven je 3 tips om die eerste baan binnen no time binnen te slepen!

3 tips om jouw eerste baan te vinden

Tip 1: Houd rekening met de beste tijd om te solliciteren

Wist je dat tussen september en november de beste periode is om te solliciteren? Vooral voor starters is september hét moment om veel vacatures te vinden. Maar doordat veel studenten in deze tijd afstuderen óf op zoek gaan naar hun eerste baan, is de concurrentie ook flink in deze tijd van het jaar. Voornamelijk op startersfuncties! Hou hier dus rekening mee. Terwijl de rest nog lekker aan het zwembad ligt, kun jij de rest misschien al voor zijn door alvast te beginnen!

Tip 2: Bouw een netwerk op om jouw eerste baan te vinden

Solliciteren doe je natuurlijk om een baan te vinden. Maar de kans is aanwezig dat dit niet direct lukt. Zie dit niet als verloren tijd! De zoektocht naar jouw eerste baan is ook hét moment om jouw netwerk op te bouwen. Voeg personen die je hebt gesproken toe aan jouw LinkedIn. Wie weet kunnen ze in de toekomst nog iets voor je betekenen! Probeer daarnaast bij iedere sollicitatie zo veel mogelijk informatie te verzamelen: wat vinden ze van jouw cv? Hebben ze nog tips en tops? Wie anders dan een professional uit het werkveld kan jou beter adviseren!

Tip 3: Zoek een baan met doorgroeimogelijkheden

Een baan met doorgroeimogelijkheden is ideaal voor jou als starter. Je eerste baan na je studie is waarschijnlijk niet je laatste baan of functie. Zie je eerste baan daarom als een belangrijke springplank, waarin je ervaring kan opdoen voor de rest van je carrière. Het is daarom belangrijk om te weten in wat voor bedrijf je graag wil werken. Dit helpt bij het solliciteren, maar ook om voor ogen te krijgen wat je wil. En naar welke functie je wilt doorgroeien. Biedt een bedrijf juniorfuncties aan? Dan kun je ervan uitgaan dat er ook medior- én seniorfuncties zijn. Belangrijke informatie, want dit betekent dat er verschillende doorgroeimogelijkheden zijn!

Waar moet je op letten bij jouw eerste baan?

  • Inhoud van jouw takenpakket
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Toekomstvisie van het bedrijf
  • Leuke collega’s
  • Salaris
  • Afstand vanaf jouw huis

Eerste baan? Start bij Promovendum!

Bij Promovendum bieden wij starters de kans op een mooie eerste baan met doorgroei- én opleidingsmogelijkheden. Het hele jaar door! En we hebben súperveel leuke collega’s ! We hebben verschillende startersfuncties in diverse vakgebieden, zoals ICT, financieel, marketing, commercieel en service.

Lijkt het je leuk om bij ons in Dordrecht te starten na je studie? Neem dan contact op met onze recruiter Femke. Zij helpt je graag bij het vinden van een passende eerste baan na je studie. Een kijkje tussen onze vacatures nemen, kan natuurlijk ook!