Specialist Verzekeringsaanvragen Kyra: 'Als collega’s matchen we gewoon enorm goed.'

Leukste aan mijn baan - Kyra
Gepubliceerd op
110.941 keer gelezen

"Werken bij een verzekeraar, is dat niet saai?". Al onze collega's krijgen het wel eens te horen. Maar niets is minder waar, hoor. Althans, bij Promovendum is het zeker niet het geval. We hebben gezellige vrijmibo's (elke vrijdag!), doen mee aan sportevenementen, houden toffe feestjes en hebben de gezelligste collega's.

Onze collega Kyra werkt al een tijdje bij Promovendum, en heeft het nog steeds ontzettend naar haar zin. Ook legt ze maar al te graag uit waarom haar baan nu juist zo leuk is, en waarom ze haar werk als Senior Specialist Verzekeringsaanvragen zo tof vindt. 

Van vrijetijdsmanagement naar verzekeringen

Ik heb een opleiding HBO vrijetijdsmanagement gevolgd. Bij een verzekeraar terecht komen is dan natuurlijk niet de meest logische vervolgstap. Maar het ging zo: op basis van mijn stage-ervaring bij de Rabobank ben ik benaderd door een recruiter. Ik deed daar totaal wat anders maar ik dacht: “ik geef het gewoon een kans”. Inmiddels werk ik hier in augustus al 9 jaar met veel plezier. Vooraf had ik nooit gedacht dat ik de wereld van verzekeringen leuk en interessant zou vinden. Zo zie je maar: zo kun je zomaar ergens blijven hangen. 

Als ik vertel dat ik werk in de verzekeringswereld, hebben mensen vaak een beeld van een saai kantoor vol oudere mensen. Een plek waar iedereen in driedelig pak loopt. “Dat moet toch enorm saai zijn?”, krijg ik dan vaak te horen. Ik kan je vertellen: dat is zeker niet het geval! Ik vind zelf dat ik werk in een bedrijf waar een positieve, gezellige en heel open sfeer is 😊. Een bedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn en waar je casual naar kantoor kan komen. Niet iets wat mensen vaak verwachten van een verzekeraar .  

Ik denk dat mijn werkzaamheden als acceptant ook erg verassend zijn. Zo beoordeel ik verschillende risico’s en zijn de verschillende situaties die je tegenkomt iedere keer weer anders. Wij zien bijvoorbeeld huizen voorbij komen met een jacuzzi in de woning, een groot tuinhuis, zonnepanelen en een laadpaal. De vraag is dan of we dit risico willen verzekeren en hier doe ik dan onderzoek naar. Omdat je vooraf niet weet wat je die dag gaat beoordelen, is het werk afwisselend.  

Samen maken we het gezellig

Het klinkt misschien heel cliché, maar ik ga altijd met energie naar huis als ik een lach op iemand zijn gezicht kan krijgen. Dit krijg ik door klanten te helpen. Bijvoorbeeld als ik klanten die eerst ontevreden waren een oplossing heb kunnen aanbieden waardoor zij hun mening over de verzekering en ons bedrijf compleet hebben kunnen bijstellen. Maar ik moet vooral ook niet mijn collega’s vergeten. Met elkaar zorgen we er elke dag weer voor dat we niet alleen ons werk goed uitvoeren, maar het op de werkvloer ook altijd naar ons zin hebben. Het voelt als een veilige plek waar ik graag kom. Aan het einde van de dag stap ik weer voldaan op mijn fiets terug naar huis.

We gaan met de afdeling ook nog wel eens op teamuitje. Dan kan je elkaar écht goed leren kennen. Bij een spel gaat iedereen voor de winst, wat erg leuk is om te zien. Ook organiseert het bedrijf genoeg dingen voor het personeel. Zo leer je niet alleen je eigen afdeling, maar ook het bedrijf en collega’s buiten je bubbel beter kennen.

Leukste aan mijn baan - Kyra

 

Blijven ontwikkelen

Wat ik belangrijk vind, is dat ik zelf altijd kan ontwikkelen binnen mijn functie. Zo kan je elke keer nieuwe werkzaamheden of projecten oppakken. Dat houdt het werk uitdagend. Het is altijd lastig om specifiek één ding te benoemen waar ik mijn uitdaging uit haal. Maar recent zijn we op de afdeling gestart met ons eigen MTV (medewerkerstevredenheid) team. Hier maak ik samen met drie andere collega’s deel van uit. We proberen op deze manier input van de afdeling te verzamelen. Zo kunnen we sneller zien wat er goed gaat en wat wij als afdeling kunnen verbeteren. Ik vind het tof om daar aan te werken buiten mijn ‘dagelijkse’ werkzaamheden om. Het is een goede stap voor de afdeling, en ook voor de organisatie.

Collega’s? Vrienden!   

Ons team is zo bijzonder omdat wij collega’s hebben van alle leeftijdscategorieën met allemaal verschillende karakters die gewoon enorm goed met elkaar matchen. Wat het extra leuk maakt is dat er echte vriendschappen ontstaan en collega’s elkaar buiten het werk ook zien. De sfeer is goed en dit zorgt ervoor dat we als team voor elkaar klaar staan. Zo helpen we elkaar met het beoordelen als er een lastige situatie is, en nemen we ook (avond)diensten van elkaar over als iemand niet kan of ziek is. Collegialiteit is dus enorm hoog. Ik voel mezelf thuis en veilig op de werkvloer en dat is een belangrijk goed. 

Leukste aan mijn baan - Kyra


Ook zo'n toffe baan? 

Bekijk dan onze vacatures, of neem contact op met onze recruiter. Je kan supermakkelijk even bellen of een appje sturen. Ook als je vragen hebt 😊. Op ons Instagramkanaal zie je als eerste welke functies we hebben. Zeker in de gaten houden dus!