Duurzaamheid bij Promovendum

Duurzaamheid bij Promovendum
Gepubliceerd op
43.864 keer gelezen

Bij Promovendum vinden we dat duurzaam meer is dan alleen maar aandacht voor het milieu. Het gaat ook om aandacht voor elkaar. Als collega’s, maar ook daarbuiten. Hoe kunnen we (soms kleine) dingen voor en met elkaar beter doen? Benieuwd hoe wij dat aanpakken? Lees verder!

Vitaliteitsvergoeding

Voor alle collega’s is er jaarlijks een vitaliteitsvergoeding van 500 euro. Die kan ingezet worden voor alles wat de fysieke en mentale gezondheid kan bevorderen. Bijvoorbeeld een massage, personal training of sportkleding. Of het ergonomisch inrichten van de thuiswerkplek. Voor elk wat wils. Alles om vitaal te worden én te blijven, want dat is ook duurzaam!

Bewegen en duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor ons dus ook investeren in gezonde en actieve collega’s. Hiervoor organiseren we het hele jaar door verschillende activiteiten.

Een paar voorbeelden:

 • Onze eigen Trappenloop
  Wat is de bedoeling? Zo snel mogelijk van de begane grond naar de 4e verdieping komen. Voor iedere trede doneerden we 10 cent aan Spieren voor Spieren. Met alle collega’s hebben we in totaal 5.112 traptreden gelopen. Dat is een bedrag van 511,20 euro!
   
 • Fiets naar je werk week
  Ieder jaar gaan zo veel mogelijk collega’s op de fiets naar het werk tijdens de ’Fiets naar je Werk Week’.  Zelfs collega’s die op meer dan 50 kilometer afstand wonen! Dit jaar hebben we voor elke 10 kilometer een boom gepland via Trees for All. Het resultaat: 127 bomen. Gezond én groen!
   
 • Yoga of bootcamp
  Eens in de zoveel tijd organiseren we sportlessen voor onze collega’s! We hebben er al heel wat gehad: yoga, bootcamp en boksen! Ideaal om de werkdag mee te starten of af te sluiten. Benieuwd naar de foto’s? Die vind je op onze Instagrampagina.

Duurzaam eten en drinken

Goed en gezond eten en drinken, dat vinden we belangrijk! Ook hier kijken we hoe dit steeds duurzamer kan. Wat we al doen?

 • In ons restaurant hebben we lekkere, gezonde én biologische gerechten. Homemade smoothies, goed gevulde fruitschalen, verse maaltijden én een saladebar.
 • Op Meatless Monday is onze ‘special’ volledig vegetarisch. Minder vlees eten is gezond én beter voor het milieu.
 • In plaats van veel suikerhoudende en kunstmatig gezoete frisdranken, hebben wij verschillende natuurlijke siropen (in glas!) in allerlei heerlijke smaken. Alleen even mengen met water. Gewoon plat, gefilterd, licht bruisend of flink bruisend? Het komt bij ons allemaal uit dezelfde kraan in onze eigen, gepersonaliseerde waterfles. Hallo minder plastic!
 • Iedere verdieping heeft een mooie coffeecorner met een eigen koffiezetapparaat (mét fairtrade koffiebonen en thee).
salade-promovendum


Duurzaam en milieubewust ondernemen

Een van onze doelen is: elke dag een beetje beter. Alle keuzes worden bewust gemaakt. Met kleine stapjes komen we tot een groter geheel dat continu in beweging is. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst willen we het beter doen.

 • Afval scheiden we natuurlijk. En dit nemen we serieus! Er staan zelfs geen prullenbakken bij de bureaus. Collega’s moeten zelf naar de afvalbakken (die op elke verdieping staan) lopen om afval te scheiden en weg te gooien. Meteen ook een beetje extra beweging meegepakt 😊.
 • We printen zo weinig mogelijk.
 • Door ons hele kantoor staan planten. Deze groene vrienden helpen bij de opname van CO2 en de productie van zuurstof . Én zorgen voor een glimlach bij onze collega’s.
 • Er komen binnenkort zonnepanelen op ons dak.
 • We zijn bezig om alle bedrijfsauto’s te vervangen door elektrische auto’s.
 • We betrekken ook onze partners steeds meer bij het verduurzamen. Zo kijken we met samenwerkende schadeherstellers hoe schade op een duurzame(re) manier hersteld kan worden.

Duurzame ontwikkelingsprojecten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vinden we belangrijk. Ook buiten Nederland! Samen met stichting ’t Groenland steunen we ontwikkelingsprojecten over de hele wereld. We vinden dat iedereen kans moet hebben op goede zorg, onderdak en scholing. Een deel van onze winst gaat dus naar de financiering van verschillende projecten wereldwijd.

Duurzaam werken bij Promovendum

Wil jij een leuke baan, het #elkedageenbeetjebeter doen en je sportschool vergoed krijgen 😉? Bekijk hier de vacatures in Dordrecht of neem contact op met onze recruiter Femke.