Spring maar achterop bij mij…

Fiets naar je werk
Gepubliceerd op
41.388 keer gelezen

… achterop m’n fiets! Niet alleen om van A naar B te kunnen, maar fietsen is ook goed voor de gezondheid. Slechts 15% van onze collega’s bij Promovendum fietsen dagelijks naar het werk. Dit proberen we toch extra te stimuleren door jaarlijks een Fiets naar je Werk Week te organiseren. Daarbij doneren we voor iedere kilometer geld aan het goede doel!

Fiets naar je Werk Week

Zoals de naam het al zegt: een week waarin collega’s één dag op de fiets naar kantoor komen. Voor iedere kilometer heeft Promovendum 50 cent gedoneerd aan het goede doel: Spieren voor Spieren. 

Collega's op de fiets

Spieren voor Spieren

Dit geld wordt gebruikt om de ruim 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte in Nederland te helpen door:
•    Financieren van wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen. En onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen om de levenskwaliteit van kinderen met een spierziekte te verbeteren.
•    Het ondersteunen en verbeteren van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen door middel van financiering van het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de expertisecentra.
•    Concrete hulp door Spieren voor Spieren; individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen.
•    Samenwerkingen verbeteren met andere fondsen, patiëntverenigingen en de (universitair) medische centra voor spierziekte.

Even wat statistieken

•    Totaal aantal gefietste kilometers van iedereen bij elkaar:
1.135 kilometer.
•    Wie heeft de meeste kilometers gefietst? 
Onze manager interne communicatie Rob! Hij heeft in totaal 110 kilometer gefietst binnen 4 uur en 20 minuten en hiermee 55 euro opgehaald. Hij moest hiervoor om 5:15 uur opstaan. Wij zijn trots!
•    Hoeveel collega's zijn er op de fiets gestapt?
48 collega's.
•    Hoeveel geld totaal opgehaald?
568 euro!

Twee collega's op de fiets

Spring jij naar een nieuwe baan?

Spring in het diepe en neem een kijkje bij onze vacatures. Misschien zit er wat leuks voor je bij. Onze recruiter Femke helpt je graag bij het vinden van een passende functie.