De dag van… recruiter Femke

Recruiter Femke
Gepubliceerd op
57.242 keer gelezen

Solliciteer je bij ons? Dan komt jouw cv en motivatie als eerste bij onze recruiter Femke terecht. Zij is dan ook het eerste aanspreekpunt voor sollicitanten. Maar wat doet zij als recruiter precies? Femke vertelt je graag hoe haar dag als corporate recruiter eruit ziet!

Zoektocht naar nieuwe collega’s

Dagelijks ben ik hard op zoek naar nieuwe talenten voor ons snelgroeiende bedrijf. De werving en selectie van nieuw personeel en de doorstroom van het huidige personeel zijn de taken die ik oppak. Als recruiter is het mijn taak om de beste match te vinden bij een openstaande vacature in onze organisatie. 

Als recruiter is geen werkdag hetzelfde, maar ik zal het proberen te schetsen. ’s Ochtends staan de inkomende sollicitaties voor de deur en deze pak ik zo snel mogelijk op. Ik probeer een sollicitant altijd binnen 24 uur antwoord te geven. Ook recruit ik via verschillende kanalen actief kandidaten voor leuke functies bij ons. Tussendoor zing ik geregeld mee met de liedjes op de radio, iets waar mijn collega’s van P&O erg blij mee zijn 😉.

Belletjes plegen en gesprekken voeren

Aan het eind van de ochtend heb ik telefonische intakes met kandidaten om te kijken of ze passen binnen het functieprofiel. Daarna stel ik deze voor aan de teamleiders en managers. Met de sollicitanten van wie wij denken dat ze het beste bij de functie passen, plan ik een kennismakingsgesprek in.

’s Middags ben ik bij een aantal sollicitatiegesprekken aanwezig. Hier probeer ik kandidaten altijd op hun gemak te stellen, door hier en daar een grapje te maken. Ik ga het gesprek gezellig met iemand aan en houd het luchtig. Mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht helpen mij als recruiter om de juiste kandidaat te vinden én binnen te halen.  

Recruiter Femke in gesprek sollicitant

Match gevonden!

Een kandidaat heeft een tweede sollicitatiegesprek gehad, en we zijn super enthousiast! Ik bel de kandidaat direct op om het goede nieuws te vertellen. En om een aanbod te doen. Ook verzorg ik het verdere contact. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de kandidaat alle stukken krijgt om bij ons in dienst te treden. Dat is het leukste aan mijn functie als recruiter: een geschikte kandidaat vinden en deze als nieuwe collega verwelkomen. Mooie afsluiting van de dag, toch?!

Heb je een leuke vacature in Dordrecht gezien? Solliciteer en wie weet zit jij binnenkort aan de koffie met onze recruiter Femke!