De dag van… onze recruiter bij Promovendum.

Header recruiter promovendum
Gepubliceerd op
168.837 keer gelezen

Solliciteer je bij ons? Dan komt jouw cv en motivatie als eerste bij onze recruiter terecht. Diegene is dan ook het eerste aanspreekpunt voor sollicitanten. Maar wat doet een recruiter bij Promovendum precies? We nemen je mee de vloer op tijdens een gemiddelde werkdag! 


Zoektocht naar nieuwe collega’s

Dagelijks ben je als recruiter bij ons op zoek naar nieuwe talenten voor ons snelgroeiende bedrijf. De werving en selectie van nieuw personeel, maar ook de doorstroom van het huidige personeel zijn de taken die je dan oppakt. Als recruiter is het jouw taak om de beste match te vinden bij een openstaande vacature in onze organisatie. 

Geen enkele werkdag is natuurlijk hetzelfde, maar we proberen eens een beeld te schetsen. ’s Ochtends staan de inkomende sollicitaties in de (hopelijk roodgloeiende) inbox en deze pak je zo snel mogelijk op. We proberen een sollicitant altijd binnen 24 uur antwoord te geven. Zo weten we allemaal snel waar we aan toe zijn. Ook recruit je via verschillende kanalen actief kandidaten voor leuke functies bij ons. En natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor gezelligheid met je fijne collega’s van P&O, of een gesprekje met collega’s van andere afdelingen bij de koffieautomaat. Op die manier krijg je altijd mee wat er op de verschillende afdelingen speelt. 😉. 

 

koffie drinken


Aan het einde van de ochtend zit je samen met een collega van de afdeling Communicatie om de planning van ons Linkedin- of Instagramkanaal door te nemen. Welke toffe dingen staan er de komende maand op de planning binnen de organisatie? Want dat wil je wel aan potentieel nieuwe collega’s laten zien!
 

Belletjes plegen en gesprekken voeren

Als de meeting voorbij is, kun je bijvoorbeeld telefonische intakes met kandidaten hebben om te kijken of ze passen binnen het functieprofiel. Daarna stel je deze voor aan de teamleiders en managers en geef je advies. Met de sollicitanten van wie jullie samen denken dat ze het beste bij de functie passen, plan je een kennismakingsgesprek in.

’s Middags na de lunch ben je misschien wel bij een aantal sollicitatiegesprekken aanwezig. Hier probeer je kandidaten op hun gemak te stellen, zodat ze echt zichzelf kunnen zijn tijdens het gesprek. Je kunt dus lekker kletsen, en mensen enthousiasmeren voor een nieuwe functie. De juiste kandidaat nodig je uit en haal je ook binnen! 
 

Match gevonden!

Een kandidaat heeft een tweede sollicitatiegesprek gehad, en we zijn superenthousiast! Je belt de kandidaat direct op om het goede nieuws te vertellen. En om een aanbod te doen. Ook verzorg je het verdere contact. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat de kandidaat alle stukken krijgt om bij ons in dienst te treden. Wat jou het meeste energie heeft? Een geschikte kandidaat vinden en deze als nieuwe collega verwelkomen. Mooie afsluiting van de dag, toch?

sollicitant

 

Ook zo'n toffe functie?

Lijkt zo'n baan als recruiter bij Promovendum je wat? Dat komt goed uit! We hebben namelijk een vacature openstaan. Solliciteer dus snel, en wie weet zien we elkaar binnenkort voor een bakje koffie. En heb je nog vragen over de functie, of over werken bij Promovendum? Stuur dan een appje, of bel naar 06 86 89 41 72. Zien we je gauw?