Thuiswerken tijdens Corona: 5 tips

Thuiswerken tijdens Corona: 5 tips
Gepubliceerd op
13.446 keer gelezen

Als het aan de regering ligt, blijft thuiswerken voorlopig de norm. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis productief blijft? Hoewel het voor iedereen een vreemde tijd is, draaien we bij Promovendum nog steeds op volle toeren.

5 tips:

Houd direct contact met je collega’s

Zorg ervoor dat je ondanks de afstand, toch genoeg contact houdt met je collega’s. Probeer betrokken te blijven. Zowel zakelijk als privé. Is je collega al een tijdje bezig met een belangrijk project? Vraag eens hoe het gaat en of je ergens bij kan helpen. Bij Promovendum gebruiken we Microsoft Teams. Zo overleggen we op afstand en houden we onderling contact. Via ons interne communicatiekanaal blijven we op de hoogte van verjaardagen, babynieuws en ander belangrijk nieuws. 

Zorg voor de juiste tools

Een goede thuiswerkplek begint met de juiste tools. Niks is vervelender dan er halverwege je werk achter komen dat je iets mist en niet verder kunt! Inventariseer vooraf dus wat jij nodig hebt om je dagelijks werk te kunnen doen. Onze afdeling ICT Beheer heeft ons hierbij geholpen. Bijna iedereen kan op afstand inloggen op zijn of haar PC. Zo weet je zeker dat je overal toegang toe hebt! En heb je toch een probleem met je laptop? Dan helpen ze je direct op afstand.

Gun jezelf ritme en beweging

Op kantoor heb je een duidelijk begin en einde van jouw werkdag. Werk je thuis? Dan vervaagt die grens misschien. Belangrijk dus om te zorgen voor ritme. Begin op je normale tijd met werken en pak elke dag je middagpauze. Dat is meteen een goed moment voor de dagelijkse beweging: even buiten een rondje lopen. 

Zorg voor een fijne plek met weinig spullen

Waar je ook werkt in huis: creëer een fijne werkplek. Het liefst met een fijne stoel en zoveel mogelijk natuurlijk licht. Bij Promovendum zijn we gewend om op kantoor allemaal een clean desk te hebben. Zorg hier ook thuis voor. Dan ben je minder snel afgeleid!  

Doorbreek de thuiswerksleur!

Voorkom dat je weken achter elkaar alleen achter je laptop zit. Veel bedrijven bieden inmiddels weer mogelijkheid om af en toe toch naar kantoor te gaan. Uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij koorts of andere klachten blijf je thuis. Ben je benieuwd of jij ook weer naar kantoor kan? Bespreek dit met je leidinggevende. Bij Promovendum maken managers per afdeling een ‘thuiswerkrooster’. Zo voorkomen we dat we met te veel tegelijk op kantoor zijn.

Geen artikel missen?