Zo bereid je je voor op het tweede sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek met kandidaat
Gepubliceerd op
130.925 keer gelezen

Het is je gelukt: je bent uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek! Dit betekent dat je tijdens het eerste gesprek een goede indruk hebt gemaakt. We willen meer van jou weten en jij waarschijnlijk ook over ons. We geven je tips ter voorbereiding op het tweede sollicitatiegesprek en vertelt je hoe het gesprek verloopt. 

Tweede sollicitatiegesprek tips

1. Evalueer het eerste gesprek

  • Wat ging er goed en wat ging er minder goed?
  • Wat zegt je gevoel, ben je nog steeds enthousiast over de baan en het bedrijf?
  • Welke sollicitatievragen vond je lastig om te beantwoorden? En waardoor kwam dat?

2. Schrijf alle vragen op die je hebt

Bedenk voor het gesprek wat jij het belangrijkst vindt aan een baan. Misschien heb je nog vragen aan ons? Schrijf deze op en stel de vragen tijdens het tweede sollicitatiegesprek.

3. Denk vooraf na over arbeidsvoorwaarden

Tijdens het tweede gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Voorkom dat je overrompeld wordt en bedenk vooraf wat jij wil. Wil je reiskostenvergoeding, een bonus of flexibele werktijden? Weet wat je waard bent en geef dit tijdens het gesprek aan.

Hoe verloopt een tweede sollicitatiegesprek

Het tweede sollicitatiegesprek voer je met andere collega’s van ons. Maak een goede eerste indruk en zorg dat je weer weet met wie je aan tafel zit. De vragen tijdens het tweede sollicitatiegesprek zijn een stuk lastiger. We willen meer weten over jouw motivatie, competenties en werkervaring. Vertel over situaties en koppel dit aan de werkzaamheden of verantwoordelijkheden die horen bij de functie.

Assessment sollicitatie

Het kan dat je een assessment van ons krijgt om jouw vaardigheden te testen. Of jij een assessment moet maken, laten we je natuurlijk vooraf weten. Soms wordt de opdracht ter plekke gemaakt en reserveren we hier tijd voor. Het is ook mogelijk dat we je de opdracht toesturen voor het gesprek, zodat je het thuis kunt maken. Tijdens het tweede gesprek bespreken we dan de opdracht met je.

Afronding tweede gesprek

Natuurlijk vertellen we je wanneer je wat van ons hoort. We snappen dat je snel wilt weten waar je aan toe bent. Daarom laten we kandidaten nooit lang wachten nadat ze het tweede sollicitatiegesprek hebben gehad. Binnen een paar dagen bel ik je op om het tweede gesprek nog even te bespreken. Ik vertel je dan ook direct of we je een aanbod doen.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bij Promovendum ben je verzekerd van een uitdagende baan mét doorgroeimogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden. We helpen je graag om het beste uit jezelf naar boven te halen. Bekijk hier alle vacatures en grijp je kans.