De dag van … commercieel medewerker Raoul

Raoul met commerciële collega's
Gepubliceerd op
40.838 keer gelezen

Wij zoeken altijd nieuw commercieel talent. Maar wat houdt dat nou precies in? En nog belangrijker: is een commerciële functie iets voor jou? Commercieel medewerker Raoul laat zien hoe zijn dag eruit ziet.

Commercieel, zelfs in de ochtend!

Hoe ik mijn dag begin? Ik start standaard met het bekijken van de Bitcoin prijs. Dat commerciële zit er wel in hé! En daarna een frisse ochtendwandeling met de hond. Dat is voor mij de perfecte manier om de dag scherp en fris te starten. Ik ben namelijk de gehele dag bezig met klanten, via de telefoon en per mail.

Klanten blij maken

Als team zijn we iedere dag bezig om zoveel mogelijk mensen blij te maken met onze producten. Heeft iemand interesse in een van onze verzekeringen? Dan krijgen ze ons team aan de telefoon. Wij luisteren naar de wensen en behoeften van de klant. En doen een passend aanbod. Als commercieel medewerker wil ik graag zoveel mogelijk schadeverzekeringen afsluiten. Om zo het bedrijf te laten groeien. 

Commerciële kansen zien

Dit doe ik door het opvolgen van leads. Een lead kan een persoon zijn, die interesse heeft in een van onze producten. Bijvoorbeeld een klant die ons opbelt, omdat op de website de premie niet 25% goedkoper is. Mijn collega’s van Service schakelen de klant dan door naar mij. Ik luister naar wat de klant wil en doe een passend aanbod. Ik maak hiervoor een offerte, die ik vervolgens ook opvolg. De klant gaat akkoord met het aanbod. Mooi, het omzetten van een lead naar een nieuwe klant blijft kicken!

Win-winsituatie door persoonlijk contact

Bij ieder contactmoment met een klant is mijn doel hetzelfde: ik wil de klant écht helpen. Ik vind het belangrijk om ieder gesprek lekker luchtig te houden en de klant altijd persoonlijke service te bieden. Mijn focus ligt trouwens niet alleen op het binnenhalen van leads en nieuwe klanten. Ook het warm houden van de relatie met bestaande klanten is belangrijk. Als commercieel medewerker ben ik eigenlijk steeds bezig om een win-win te creëren. Mijn dag is geslaagd als ik klanten blij heb gemaakt met een mooie besparing op hun schadeverzekering. 

Dit of dat!

Koffie of thee? Opstaan met groene thee en in de late ochtend begin ik met koffie! 
Lunch zelf meenemen of bestellen in het restaurant? Het restaurant kan een top lunch maken, maar ik neem altijd zelf mijn eten mee. 
Muziek/radio aan of uit tijdens het werken? Omdat ik de hele dag door klanten spreek moet ik de muziek helaas uit laten ☹.
Liever thuiswerken of op kantoor? Vind de combinatie van beide erg prettig momenteel!
Meest productief in de ochtend of in de middag? Ochtend, 100%! Scherp en fris opstarten.

Commerciële criminoloog

Inmiddels werk ik 4,5 jaar bij het commerciële team, maar ik ben er eigenlijk echt ingerold. Ik heb namelijk een totáál andere achtergrond: ik heb Criminologie gestudeerd. Na mijn studie zocht ik wat om de eerste maanden te overbruggen. Ik begon op Service, en na 1,5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het commerciële team. Een totaal ander pad dan ik in gedachte had, maar inmiddels ben ik een échte commercieel medewerker!

Lijkt het jou leuk om ons commerciële team te versterken? Bekijk dan onze commerciële vacatures in Dordrecht. Wil je liever meer informatie om te zien welk team of functie het beste bij jou past? Je kunt altijd contact opnemen met onze recruiter Femke. Ze beantwoordt al jouw vragen graag!