Solliciteren ten tijde van corona + 3 tips

Solliciteren ten tijde van corona + 3 tips
Gepubliceerd op
18.896 keer gelezen

Een sollicitatiegesprek? Normaal nodigen we je graag uit bij ons op kantoor om kennis te maken. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, doen we dat nu even niet.

Solliciteren ten tijde van corona

Het virus brengt uitdagingen met zich mee. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn aangescherpt. Ook wij hebben daarom extra actie ondernomen. Zo werkt een deel van onze medewerkers op dit moment vanuit huis. Ook beperken wij de contactmomenten op kantoor tot een minimum. We ontvangen de komende weken daarom geen extern bezoek op kantoor.

3 tips voor een video-interview

Solliciteren via Skype? Misschien ben je dit niet gewend. Hieronder drie tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een videosollicitatie.

Tip 1: check je apparatuur

Je wilt niet net voor je gesprek voor verrassingen komen te staan. Test dus ruim van te voren of je apparatuur werkt. Denk aan je webcam en microfoon. Maak ook alvast een profiel aan of check je bestaande Skypeaccount. Controleer of je nog kan inloggen. Gelukt? Bekijk dan je gebruikersnaam en profielfoto eens kritisch. Onze tip: gebruik gewoon je voor- en achternaam. En zorg voor een professionele foto waar je gezicht duidelijk op staat.

Voeg voor het gesprek alvast ons account toe als contactpersoon. Wij sturen je onze gegevens voor het videogesprek per e-mail toe en videobellen je de dag voor het gesprek om samen te kijken of alles werkt.

Tip 2: een opgeruimde omgeving

Kies een ruimte waar je rustig een gesprek kunt voeren. Zorg dat er niet teveel achtergrondgeluid is. En bekijk welke achtergrond je ziet als de camera aanstaat. Zet het wasrek dus even in een andere kamer. En je kat kun je misschien ook maar beter eventjes buiten de kamer laten ;). Je wilt tenslotte geen rommelige indruk achterlaten.

Tip 3: een goede uitstraling

Naast de omgeving wil je er zelf ook verzorgd uitzien. Kies net als bij een normaal sollicitatiegesprek geschikte kleding. Zorg dat jouw outfit afsteekt tegen de achtergrond. Dus geen witte blouse tegen een witte muur.

Probeer tijdens het gesprek in de camera te kijken. Veel mensen maken de fout om tijdens een videogesprek naar het beeldscherm (zichzelf) te kijken. Doe dit niet! Kijk in de camera en maak oogcontact. Vergeet ook niet de andere programma’s op je computer en je telefoon uit te zetten. Zo voorkom je dat deze je storen tijdens het gesprek.

Spreken we jou binnenkort? Bekijk alle vacatures hier.

Geen artikel missen?