Zo rock je die professionele profielfoto voor je cv en LinkedIn!

professionele profielfoto
Gepubliceerd op
61.351 keer gelezen

Een professionele profielfoto is een absolute must als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Of wanneer je jouw LinkedIn-profiel wilt upgraden. Het is eigenlijk het eerste wat werkgevers van je te zien krijgen, dus je wilt wel een goede indruk maken. Met de tips hieronder maak je die perfecte cv-foto en LinkedIn-foto. 

Waarom is een professionele profielfoto op je cv zo belangrijk?

Laten we meteen dat hete hangijzer aanpakken: wel of geen foto op je cv? Een fantastische cv-foto kan je op verschillende manieren helpen. Het laat je opvallen tussen die stapel sollicitaties. Een profielfoto die vertrouwen uitstraalt, laat zien dat jij oog hebt voor detail. Dat geldt trouwens ook voor je LinkedIn-foto. Bovendien kan het iets zeggen over je persoonlijkheid en professionaliteit. Best belangrijk, toch?

1.   Kies voor een relaxte achtergrond

Je wilt niet dat mensen afgeleid worden door een chaotische achtergrond op je profielfoto. Vermijd dus drukke onderdelen en ga voor een relaxte achtergrond. Kies voor een effen kleur, zoals wit, grijs of lichtblauw. Zo val je meer op. Vind je dat te statisch? Zorg er dan voor dat je achtergrond onscherp is. Dan knal jij er al helemaal uit!

2.    Belicht je goede eigenschappen

Belichting is key bij het maken van die professionele foto. Natuurlijk licht werkt vaak het beste, dus trek naar buiten of laat jezelf fotograferen bij een raam. Zorg ervoor dat je gezicht goed verlicht is, zonder vervelende, harde schaduwen. En vermijd tegenlicht, want dan zie je eruit als een mysterieuze schim. Cool, maar niet voor je cv-foto. 

3.    Casual of strak in het pak?

Wat trek je aan voor een goede profielfoto? Dat hangt af van de baan en het bedrijf waar je voor gaat. Wil je een advocaat of consultant worden? Ga dan voor formele kleding, zoals een nette blouse of een strak pak. In een meer informele werkomgeving kun je vaak casual gekleed zijn, maar zorg er altijd voor dat je er verzorgd en professioneel uitziet.

LinkedIn-Femke

 

4.    Een vrolijke, actieve houding

Houding en uitstraling zijn cruciaal om die professionele vibes op je profielfoto over te brengen. Sta rechtop met je schouders naar achteren en je kin omhoog. Een vriendelijke, zelfverzekerde glimlach kan wonderen doen. Een foto waarop je er nonchalant of ongeïnteresseerd uitziet, gaat de recruiter niet overtuigen.

5.    Fit in, stand out!

Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je foto past bij de branche waarin je solliciteert. Elke sector heeft zo zijn eigen normen en verwachtingen. Dus doe wat onderzoek en bekijk foto's van professionals in jouw vakgebied. Op die manier krijg je een idee van wat werkt en wat niet. Tip: bekijk op de website van het bedrijf de ‘Over ons’-pagina. Vaak wordt daarin ook iets verteld over de bedrijfscultuur. Of misschien heeft het bedrijf wel Instagram, net als wij! 😊

Klaar voor de shoot?

Met deze tips in het achterhoofd kun je een professionele profielfoto maken voor je cv en LinkedIn. Zorg voor een relaxte achtergrond, goede belichting, de juiste kleding en een zelfverzekerde houding. Vergeet niet om de normen binnen je branche in gedachten te houden. En blijf vooral jezelf. 😉 

Met een beetje creativiteit en professionaliteit kan je op jouw foto je skills en persoonlijkheid op de best mogelijke manier laten zien. Zo vergroot je jouw kans om aangenomen te worden voor die droombaan. Probeer het gerust eens uit op een van onze openstaande vacatures in regio Rotterdam/Dordrecht. En kom je bij ons in dienst? Dan maken wij een professionele foto van je. Wel zo handig!