Top 10 best betaalde banen 2021

Best-betaalde-banen-2021
Gepubliceerd op
49.155 keer gelezen

Voor deze jobs is "working nine to five" meestal geen optie, sorry Dolly! Benieuwd wat goed betaalde banen zijn? Of nog beter: de best verdienende banen in Nederland? We hebben de tien best betaalde banen 2021 voor je op een rijtje gezet.

10. Psychiater in de verslavingszorg

Op de laatste (but not least) plek staat de psychiater in de verslavingszorg. Een lange weg vol studies en werkervaring, maar je krijgt er een hoop voor terug. Denk aan een salaris tussen de € 4.644 tot € 8.115 per maand.

9. Advocaat

Harvey Specter, Allicia Florick en Saul Goodman. Wat ze allemaal gemeen hebben? Deze advocaten werken dag en nacht om het recht te laten zegevieren. Wat ze ervoor terugkrijgen? Eer, gerechtigheid, mooie pakken en chique kantoren. En oh ja, met een salaris van € 4.890 tot € 8.202 per maand heeft deze functie plek nummer 9 bemachtigd in de top 10.

8. Bedrijfsjurist

De bedrijfsjurist zorgt binnen het bedrijf voor het opmaken en controleren van inkoopcontracten, verzekeringen beheren, maar ook de directie adviseren over juridische kwesties. Je kan zo'n € 6.458 tot € 10.000 per maand verdienen. Als beginner start je op het bedrag van € 2.917. Ook niet verkeerd toch?

7. Burgemeester

Voor zo'n € 3.340 tot € 10.325 per maand, kun jij jouw stad of dorp vertegenwoordigen. Hoe hoger de werkdruk en de grootte van een gemeente is, hoe hoger het salaris kan worden.

6. Dermatoloog

Word jij dé specialist op het gebied van huid-, nagel- en haarproblemen? Dan kun jij zo'n € 5.833 tot € 10.833 euro per maand verdienen. Dit is weliswaar minder turbulent dan een neurochirurg (zie nummer 5), maar het gemiddelde salaris is hetzelfde.

5. Neurochirurg

Ben jij stressbestendig en niet bang om onverwachts belangrijke beslissingen te nemen? Misschien is de functie neurochirurgie wel wat voor jou! Door operaties uit te voeren in het hersengebied, ruggenmerg en het zenuwstelsel heb jij een gemiddeld salaris tussen de € 5.833 en € 10.833 per maand.

4. Accountant

De Dagobert Duck van het bedrijf: de persoon die de financiën van het bedrijf controleert. Hij geeft fiscale en financiële adviezen. Hiermee kan hij een maandsalaris vangen tussen de € 2.250 en € 13.500.

3. Commercieel directeur

De commercieel directeur is verantwoordelijk voor alle commerciële zaken van een bedrijf. Denk daarbij aan sales, marketing en service. Als commercieel directeur is je salaris met gemiddeld tussen de € 5.295 en € 16.025 per maand te vinden op plaats 3 in de best betaalde banen van 2021.

2. Piloot

De hele wereld overreizen terwijl je een vliegtuig bestuurt? Dat is met een salaris tussen de € 9.375 en € 16.500 per maand geen slechte beslissing! Piloten dragen veel verantwoordelijkheid en hebben het leven van mensen letterlijk in hun handen. Maar je krijgt er een prachtberoep, én een dik salaris voor terug ;-).

1. Onderzoeker Klinische Chemie

Als (voormalig) student geneeskunde klap je nu vast in je handen. De functie Onderzoeker Klinische Chemie is de koploper van de top 10. En dat is niet gek: je hebt een enorme hoeveelheid verantwoordelijkheid. Je houdt je bezig met laboratoriumonderzoek van bloed en ander lichaamsvocht voor preventie, diagnose en behandeling van ziektes. Het minimale maandsalaris start bij € 15.000 en dit kan oplopen tot € 20.000.

Elke dag met plezier naar je werk

Heel cliché maar wel waar: geld maakt niet gelukkig! Zoek jij een baan waar je elke dag met plezier naar toegaat? Bekijk direct onze banen in Dordrecht. Wie weet zit jouw droombaan er ook tussen!