Nog geen echte werkervaring? Blink uit met deze 4 tips!

Sollicitant nog geen werkervaring
Gepubliceerd op
32.044 keer gelezen

Je ziet een supertoffe vacature voorbijkomen. In gedachten zie je jezelf al helemaal werken voor dit leuke bedrijf. Maar helaas heb je nog geen echte werkervaring, of in ieder geval niet de juiste voor de functie… Zonde! Laat je hierdoor niet direct uit het veld slaan, want dit betekent niet meteen een no go. Gebruik deze tips om je kansen te vergroten!

1. Ken je kwaliteiten

Iedereen heeft kwaliteiten en vaardigheden. Jij dus ook 😉! Bedenk wat jouw sterke punten zijn. En vergeet ook zeker je soft skills niet. Misschien ben jij wel heel sociaal, presteer jij goed onder druk of pik jij nieuwe dingen snel op. Hobby’s of vrijwilligerswerk kunnen ook een mooie aanvulling zijn! Leg in je motivatie(brief) uit hoe dit je allemaal kan helpen in de functie die je voor ogen hebt.

2. Breng je enthousiasme over

Benoem in je motivatie dat je echt enthousiast wordt van de vacature, maar dat je niet de juiste werkervaring hebt. Leg uit waarom je denkt dat je geschikt bent voor de functie en een juiste match bent voor het bedrijf. Geef ook aan dat je juist meer wil leren en zéker bereid bent om eventueel een opleiding te volgen. Een flinke dosis enthousiasme en een sterke motivatie kunnen je een heel eind op weg helpen!

3. Wees realistisch en flexibel

Als starter beginnen in een managersfunctie is misschien wat te hoog gegrepen. Kijk daarom altijd kritisch of het haalbaar is. Is het een bedrijf waar je echt graag wil werken? Misschien kan je beginnen in een andere functie. Laat jouw waarde zien en vergroot je kennis. En dát kan je uiteindelijk helpen om door te groeien naar je droomfunctie.

4. Verdiep je in de functie

Is de branche en functie compleet nieuw voor je? Leer dan zoveel mogelijk over de trends die er spelen en de uitdagingen binnen de functie. Zet hiervoor je netwerk in. Praat met mensen die al werken in de branche of binnen het bedrijf. Misschien kun je zelfs een dagje meelopen! Dit helpt je om je inzicht te vergroten. En die extra connecties kunnen zeker van pas komen bij het sollicitatieproces. Hallo, goeie indruk!

Nog 3 bonus tips van onze recruiter Femke

  1. Realiseer je dat je als kandidaat ook niet aan álle vermelde functie-eisen hoeft te voldoen. En misschien heb jij wel iets te bieden, waar wij nog niet aan hebben gedacht!
  2. Bel naar de recruiter om te vragen wat er mogelijk is. Nee heb je, ja kan je krijgen 😊.
  3. Werkervaring is niet álles. Werkgevers zoeken juist kandidaten die bij het bedrijf passen en die gemotiveerd zijn. Win-win!  

Solliciteren bij Promovendum

Leuke vacature gezien bij ons in Dordrecht, maar ben je niet helemaal zeker vanwege je werkervaring? Bel even met Femke, onze recruiter! Ze kijkt met je mee of de vacature bij je past. Is er een match? Alleen je cv opsturen is daarna voldoende.