Internationale Vrouwendag: zo doen we dat!

Internationale-vrouwendag-boksen-dakterras
Gepubliceerd op
50.447 keer gelezen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dé dag waarop we extra stilstaan bij sociale, economische, culturele en politieke gendergelijkheid. Ook op de werkvloer. Want hoewel we steeds meer stappen maken als maatschappij, blijft nog steeds het feit dat in Nederland vrouwen gemiddeld zo’n 13% minder verdienen dan mannen. En dat is helemaal nergens voor nodig. 

Een veilige, inclusieve werkplek

Bij Promovendum is gendergelijkheid en een vrouwvriendelijke werkomgeving iets waar we aandacht aan besteden. Het hele jaar door. Zo werken er bij ons evenveel vrouwen als mannen, in allerlei soorten functies. Iets waar je misschien niet meteen aan denkt bij een verzekeringsmaatschappij, maar waar we wél heel trots op zijn! 😉 

Daarnaast zijn onze functies ook in deeltijd mogelijk, en we zijn scherp op discriminatie en seksisme binnen de organisatie. En collega’s kunnen altijd terecht bij onze vertrouwenspersonen. Medewerkerstevredenheid vinden we superbelangrijk; we hebben er zelfs een afdeling voor! Op deze manier zorgen we voor een inclusieve en veilige werkplek voor iedereen.

Van zussen tot Beyoncé

Om Internationale Vrouwendag te vieren, vroegen we een aantal van onze vrouwelijke collega’s naar de eigenschappen die zij bewonderen in krachtige vrouwen. En welke vrouwen hén inspireren. 

Hester (Klantadviseur)
“Bij een powervrouw denk ik aan een krachtig persoon die een verschil voor iemand anders kan maken. Een voorbeeld van een powervrouw is bijvoorbeeld mijn vriendin, die naar Bangladesh is geweest om zwemles te geven aan kinderen die in overstromingsgebieden wonen. Dat vind ik super stoer en tof van haar, daarmee is zij voor mij een inspiratie. “

Teddy (Supervisor klantadvies)
“Het klinkt misschien wat cliché, maar als er één vrouw is die mij inspireert, dan is het toch wel mijn moeder. Pas als je ouder wordt, besef je wat voor powervrouw je moeder eigenlijk is. De onvoorwaardelijke liefde, altijd klaarstaan voor je kinderen en supportive zijn. 

Eigenlijk is iedereen een powervrouw. Iedere vrouw heeft haar eigen kwaliteiten, waardoor iemand je inspireert. Een vrouw die weet wat zij wil, een vrouw die keihard werkt om haar dromen te realiseren of een vrouw die empathisch is en altijd klaarstaat voor degene die zij lief heeft. Iedereen heeft iets moois en inspirerends in zichzelf. ”

Elianne (manager Marketing & Innovatie)
“In keywords wat voor mij een powervrouw is: empathisch, inspirerend (een missie hebben), goede dosis zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, groot denken en dromen en een knetterdrive om doelen te behalen. 

Ik heb een aantal voorbeeldvrouwen waar deze eigenschappen in terugkomen: 
•    Beyonce, qua power 😉
•    Ruth Ginsburg: één van de 9 rechters van het Hooggerechtshof in VS; streed onder anderen voor vrouwrechten, en wat ze voor elkaar heeft gekregen tot aan haar dood, is zeer inspirerend. Aanrader is ook om de aflevering over haar van de Netflix-serie ‘Living to Lead’ te kijken. 
•    Mijn zus, als moeder. Hoe ze alle ballen omhoog houdt en haar ambities nastreeft en daarbij vrouw is van een topsporter met alle uitdagingen van dien bewonder ik. “

the-power-of-women

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klinkt goed, toch?

Bij Promovendum zijn we altijd op zoek naar toffe nieuwe collega’s! Vind jij het ook belangrijk dat jij jezelf mag zijn op je werk? Dan voel je je hopelijk vast snel thuis bij ons. Bekijk hier de vacatures in Dordrecht

Wil je ons nog wat beter leren kennen?  Neem dan eens een kijkje op onze Insta!