De beste tips voor jouw Promovendum proefperiode

Vliegende start box
Gepubliceerd op
59.561 keer gelezen

Yes, daar is ie dan! Het verlossende telefoontje van onze recruiter met het goede nieuws: je bent aangenomen bij Promovendum! Contract tekenen en kom maar op met die proefperiode. Pff, wel weer spannend, maar bij Promovendum ook erg leuk en leerzaam. Tenminste, volgens onze nieuwe aanwinst, Michelle! Ze neemt je mee in haar proefperiode, en geeft je de beste tips. Zo kom je die Promovendum proefperiode zó door! 

Voorbereiding is het halve werk 

Wanneer je bij Promovendum komt werken, krijg je voor je eerste werkdag te horen hoe laat je begint en waar je wordt verwacht. De route ken je waarschijnlijk al een beetje na je sollicitatiegesprek(ken), maar zorg toch voor wat extra speling. Je wilt gewoon écht niet te laat komen op je eerste dag. Leg ook de avond van tevoren alvast klaar wat je aantrekt. Pak als je toch bezig bent gelijk je tas in. Je boterhammetjes hoef je niet te smeren. We hebben namelijk een restaurant waar je voor een klein prijsje bijvoorbeeld belegde broodjes of salade en soep kunt bestellen. Enneh, iets lekkers meenemen op je eerste dag is geen must, maar wel een hele lekkere ijsbreker!  

Wees je positieve zelf

Smile, it’s your first day! Begin de dag met een glimlach, dat doen je nieuwe collega’s namelijk ook. Daarnaast is lachen gezond en zorgt een positieve houding voor een leuke sfeer op de werkvloer. Je hoeft je natuurlijk niet anders voor te doen, op de lange termijn is dat ook niet vol te houden. Wees gewoon lekker jezelf, dan ben je vaak al gek genoeg! 😉 

Don't worry! 

Wees niet te hard voor jezelf. Het is normaal om je misschien een beetje onzeker te voelen tijdens je proefperiode. Elke nieuwe baan heeft een leercurve en er wordt echt niet van je verwacht dat je alles op je eerste dag al weet. Wees daarom niet te streng en gun jezelf de ruimte om in je nieuwe rol te groeien. We zijn allemaal mensen, niemand is perfect. 

Stel vragen en toon initiatief

Met de ruimte om te groeien bedoelen we ook dat je lekker veel vragen kunt stellen. Begrijp je iets niet? Wees dan niet bang om naar je collega’s of manager te stappen. Je kunt het beter even dubbelchecken om het gelijk goed te leren. Daarnaast wordt het ook gewaardeerd als je initiatief toont. Door je collega’s bijvoorbeeld te vragen of je ze ergens mee kunt helpen. Neem een proactieve houding aan, want jouw frisse blik zorgt voor vaak voor nieuwe ideeën. 

Inwerktraject

Bij Promovendum is goed over het inwerktraject nagedacht. Zo worden er in je proefperiode alvast wat kennismakingsgesprekken voor je ingepland. Op deze manier krijg je de tijd om je team en teamleiders van afdelingen waar je veel mee samenwerkt te leren kennen. Het is belangrijk dat je jouw collega’s, het bedrijf en uiteindelijk je werkzaamheden stap voor stap kunt leren kennen.

Welkom-receptie-bloemen

Je weg vinden in de kantoorjungle

Dat maken ze je bij Promovendum errug makkelijk! 😊 Van een smoelenboek tot een plattegrond met alle afdelingen per verdieping. Mega handig. Even snel iets navragen bij die ene collega? Laat Teams, Zoom of Slack even voor wat het is en loop even langs. Zeker in het begin is dit een gouden tip, het maakt samenwerken toch iets persoonlijker. 

Balans tussen werk en privé 

De eerste weken bij een nieuwe baan kunnen stiekem best vermoeiend zijn. Dat je na werktijd niet meteen naar de sportschool rent of die borrel met vrienden even overslaat is helemaal niet gek. Haal makkelijke (én voedzame) maaltijden in huis en plof neer op de bank. Neem lekker een momentje voor jezelf om al die nieuwe indrukken te laten bezinken. Heb je je draai al helemaal gevonden? Ga dan vooral leuke dingen doen, het is ten slotte je vrije tijd! 

Tijd voor de VrijMiBo!

Geloof het of niet maar bij Promovendum is er iedere vrijdag een gezellige borrel in het restaurant. En bij zonnig weer zelfs op ons eigen dakterras, hoe chill is dat? De borrel is niet verplicht maar een laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen. Soms hebben we éxtra speciale borrels, in een bepaald thema. Niets moet en alles mag, maar deze borrels zijn zéker de moeite waard om even te blijven hangen! 

Klaar voor je eigen proefperiode bij Promovendum? 

Je proefperiode kan natuurlijk heel spannend zijn, maar vergeet niet dat het ook een kans is om te groeien. Nieuwe dingen leren is ook heel tof, dus maak er wat leuks van. Met deze tips ben jij klaar voor jouw proefperiode bij Promovendum! Nog niet gesolliciteerd? No worries, we hebben genoeg leuke vacatures in Dordrecht openstaan. Daar staat vast iets voor je tussen. Zien we je snel?