Collega werft collega? Zo zit dat bij Promovendum!

header blog collega werft collega
Gepubliceerd op
50.072 keer gelezen

Er zijn veel manieren waarop nieuwe collega’s ons vinden. Via deze website bijvoorbeeld, onze social mediakanalen en verschillende recruitmentbureau’s en vacaturewebsites. En soms kom je zomaar iemand ‘in het wild’ tegen, zoals bij Elianne en Wouter gebeurde. Dankzij hen hebben we een superfijne nieuwe collega: Yvonne. Want wie kan er nu beter inschatten wie bij de organisatie past, dan onze eigen enthousiaste collega’s? Of dat nu binnen hun eigen afdeling is, of een andere. 
 

Van casual gesprek naar serieuze sollicitatie 

Collega’s Elianne en Wouter van de afdeling Marketing en Innovatie sporten graag samen, en waren ingeloot voor een sportevenement in het NAC-stadion in Breda. Na afloop raakten ze met Yvonne in gesprek. Wouter: “Yvonne vroeg hoe Elianne en ik elkaar kenden. We vertelden dat we collega’s zijn en waar we werken. Zo kwamen we erachter dat we in dezelfde branche zaten en dat Yvonne schadebehandelaar is.” Wouter en Elianne wisten dat er bij Promovendum een vacature voor die functie open stond. Ze zagen meteen een potentiële match vanwege de ervaring van Yvonne én haar spontane, vrolijke persoonlijkheid. 😉  

“Tijdens het gesprek werd ik meteen enthousiast omdat Elianne precies de pluspunten benoemde die ik bij mijn vorige werkgever miste,” vertelt Yvonne. “Zo ging ik eigenlijk van een grappig en leuk gesprek na het sporten, naar een serieus sollicitatiegesprek.”

Yvonne werd door Elianne voorgesteld aan onze afdeling Personeel & Organisatie. Hieruit volgde een sollicitatiegesprek, en uiteindelijk een nieuwe baan voor Yvonne! Inmiddels is ze al helemaal geland in haar nieuwe functie als Specialist Schaderegeling bij Promovendum. “Er is een leuke werksfeer en omgeving. Ik heb het gevoel dat er alles aan wordt gedaan om te zorgen dat collega’s graag op kantoor komen werken. Als ik zelf iemand zou weten om bij aan te dragen, zou ik dat zeker doen!” vertelt ze.

Wouter Elianne Yvonne tafelvoetbal

 

En hoe gaat het nu?

Hoewel Yvonne dus werkt op onze Afdeling Schade en Elianne en Wouter bij Marketing & Innovatie, komen ze elkaar wel regelmatig tegen. Zo lopen ze wel eens bij elkaar langs. Vooral in het begin was Wouter wel benieuwd hoe het ging bij Yvonne, en ook Elianne is een paar keer langsgelopen op de afdeling. Verder spreken ze elkaar regelmatig online, of tijdens één van onze vrijmibo’s.

Een tip die Wouter heeft voor collega's die ook iemand willen aanbevelen? Blijf op de hoogte van de vacatures, zodat je makkelijk een match kunt zien! En als je het aan Yvonne vraagt? “Vooral eerlijk zijn en vertellen wat je er zelf van vindt. En niet vergeten te vertellen dat humor héél belangrijk is bij Promovendum!”

Ook op zoek naar iets nieuws?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en ken je iemand die werkt bij Promovendum? Stuur diegene dan zeker een berichtje! Of ben je op zoek naar iets nieuws, en ken je iemand die dat ook is? Dan kun je diegene zeker wijzen op onze vacatures! Bij ons krijgen collega’s die een nieuwe collega succesvol aandragen, namelijk een lekkere bonus (en onze eeuwige dankbaarheid)! Wil je weten hoe dat precies zit? Stuur ons dan een appje, of vraag het gelijk even tijdens je sollicitatiegesprek 😉.