6 x waarom fietsen naar je werk een goed idee is!

collega op de fiets
Gepubliceerd op
60.747 keer gelezen

Eigenlijk was het op donderdag 25 mei Fiets naar je WerkDag. Maar wij geven onze collega’s een hele week de kans om eens naar hun werk te fietsen, voor het goede doel. En dit jaar deden er meer mensen dan ooit mee. Maar liefst 62 collega’s sprongen op de fiets! 🚴

Waarom fietsen naar je werk? 

Met de auto naar je werk is lekker makkelijk. Maar er zitten zo veel voordelen aan (ten minste af en toe) fietsen naar je werk. Pomp die bandjes dus maar op!

1. Superduurzaam

Elk jaar worden er zo’n 3,6 miljard (!!!) autoritten gemaakt die korter zijn dan 7,5 km. Dat is nog geen half uurtje fietsen. Hoe minder auto’s de weg op gaan, hoe minder milieuvervuiling. Bijkomend voordeel: je hoeft je niet op te winden dat je weer eens in de file staat 😉.

2. Fontein van de eeuwige jeugd?

Fietsen naar je werk is natuurlijk heel gezond. Maar wist je dat je jouw biologische leeftijd met 9 jaar kan verlagen als je 3 keer per week 45 minuten fietst? En dat is ook nog eens goedkoper dan welke anti-age dagcrème dan ook! 

3. Fietsen verbetert je weerstand

Als je regelmatig op de fiets springt, verminder je de kans op hart- en vaatziekten en (borst)kanker. 80% van de mensen die naar hun werk fietsen, haalt de aanbevolen beweegrichtlijnen voor een goede gezondheid. Daardoor word je minder snel ziek. Fiets je fit!

4. Fietsen maakt je (nog) slimmer

Uit onderzoek is gebleken dat 5% meer hartcontractie al kan zorgen voor 15% verhoging van de hersenactiviteit. En ben je een beetje een multitasker? Dan kun je ook nog eens tijdens het fietsen luisteren naar een goed boek of interessante podcast. Slimmerik!

5. Meer slaap? Yes please!

Als je dagelijks 20 tot 30 minuten fietst, val je waarschijnlijk veel makkelijker in slaap. De tijd dat je in bed ligt en nodig hebt om in slaap te vallen, wordt ongeveer de helft minder. De kans bestaat dus dat je met fietsen juist méér kan slapen! Goals. 

6. Zen op de fiets

Het is hét perfecte moment om je hoofd even leeg te maken. Zowel vóór als na je werkdag. Zo zorg je meteen voor een goede werk-privé balans. Een vervelend gesprek op je werk gehad? Daar ben jij na je fietstocht naar huis allang overheen. 

Fietsen naar je werk

Elke kilometer telt 

Voor elke gereden kilometer doneert Promovendum geld aan een goed doel. Zo sloegen onze collega’s drie vliegen in één klap: iets goeds doen voor een ander, voor het milieu én voor zichzelf. En raad eens? We hebben met z’n allen bij elkaar maar liefst 1.475 km gefietst! Twee collega’s fietsten zelfs méér dan 100 km. Petje af! 

Ook fietsen naar je werk? 

Wist je dat Promovendum aan de rand van het centrum van Dordrecht ligt? Supergoed bereikbaar met de fiets, dus. En als je van verder moet komen, zoals Rotterdam of Breda, is het vanaf het treinstation nog geen 10 minuutjes fietsen. 

Wil je volgend jaar ook meedoen met onze Fiets naar je Werk Week? Check dan onze openstaande vacatures in Dordrecht. Enneh, wil je zien hoe onze collega’s het er vanaf hebben gebracht? Neem dan eens een kijkje op ons Instagramkanaal! 🎉