6 x soft skills die jouw cv boosten

6 x soft skills die jouw cv boosten - lachende collegas
Gepubliceerd op
59.497 keer gelezen

Op zoek naar een nieuwe job? Dan is je cv vaak je visitekaartje. Het is je eerste kans om indruk te maken op potentiële werkgevers en hun aandacht te trekken. Je hebt misschien wel de juiste opleiding en ervaring, maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de andere sollicitanten?

Naast je werkervaring en opleiding willen werkgevers graag weten waar jouw unieke persoonlijke kwaliteiten liggen: je soft skills. Weten welke soft skills jouw cv een boost kunnen geven? Dat zijn er natuurlijk ontzettend veel. Maar we hebben er 6 voor je op een rijtje gezet. 

1. Communicatieve vaardigheid

“Communication is key” is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt. En niet voor niets! Goede communicatie is superbelangrijk in bijna elke baan. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die goed en duidelijk een boodschap over kunnen brengen. Misschien ben je wel supergoed in jouw visie overbrengen, of ben je een ster in draagvlak creëren voor bepaalde ideeën. Écht kunnen begrijpen wat iemand anders bedoelt, is ook goed zijn in communicatie. Heb jij deze skills? Communiceer het dan zeker op je cv 😉.

2. Leiderschap

Leiderschap is niet alleen belangrijk voor managementposities, maar ook voor andere functies. Toon jij initiatief en kun je anderen motiveren? Werkgevers waarderen dat vaak! Mensen die verantwoordelijkheid pakken en knopen kunnen doorhakken, zorgen vaak dat een project in goede banen wordt geleid. Dus als je tijdens je vorige baan wel eens de lead pakte, laat het zeker weten. 

Ben je een starter op de arbeidsmarkt? Denk dan eens terug aan je projectgroepen tijdens je studie en momenten waarop jij je leiderschapskwaliteiten hebt laten zien. Zo kun je ook aantonen dat je ze hebt. 

 

soft-skills-leiderschap

 

3. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Tegenwoordig zijn er veel meer banen met een snel veranderende werkomgeving. Ben jij flexibel? Dan komt dat supergoed van pas. Werkgevers zien graag dat je kunt omgaan met veranderingen, snel kunt schakelen en je kunt aanpassen aan nieuwe situaties en werkprocessen. Denk aan het halen van plotselinge strakke deadlines, en hoe je omgaat met tegenslagen. 

4. Analytisch denken

Heb jij het vermogen om complexe problemen te begrijpen, data te interpreteren en logische oplossingen te vinden? Top, slinger het op je cv! Met deze skill kun je namelijk supergoed onderbouwde beslissingen nemen. En trends of patronen zien. Zo kun jij je werk elke keer een beetje beter doen. Op zoek naar een job waar je dit in de praktijk kan brengen? Check dan onze vacature voor Database Marketeer.

Ook vinden werkgevers het fijn als je kritisch kunt nadenken. Want als er iets fout gaat in de bedrijfsvoering, is het fijn als iemand op tijd aan de bel trekt 😊. 

5. Plannen & organiseren 

En dan bedoelen we niet alleen een leuk teamuitje of bedrijfsfeestje! Ook dingen als het kunnen opstellen van een goed projectplan én je daaraan kunnen houden, is natuurlijk een hele goede eigenschap. Als je goed kunt plannen en organiseren, zorg je dat je jezelf minder stress bezorgd, en je collega's op je kunnen rekenen. Hou jij van lijstjes maken, todo's afstrepen en kun je goed je prioriteiten bepalen? Dan zal een werkgever dat zéker aan jou waarderen. 

6. Positieve mindset

Ga jij altijd fluitend naar je werk, en ben je wel te porren voor een grapje? Yes! Een positieve werkhouding draagt namelijk onwijs veel bij aan hoe jij je werk doet. En misschien ook wel voor eventueel nieuwe collega’s. Als jij vaak lekker in je vel zit, werk je beter samen en ben je productiever en jouw werkgever enthousiaster 😉. Benieuwd naar ónze positieve mindset? Neem dan zeker een kijkje op ons instagramkanaal.  

Wat zijn jouw beste eigenschappen? We horen het graag! 

Natuurlijk zijn er naast deze skills nog veel meer eigenschappen die jou een super waardevolle persoon en collega maken. En voor elke functie zijn weer andere skills belangrijk. Kom dan eens langs! Wij hebben een paar toffe vacatures in Dordrecht openstaan. Check ze hier, en hopelijk tot gauw!